Använd rätt bensin!

Mindre trädgårdsmaskiner ska helst inte gå på 95/98 okt överhuvudtaget. Oktanhalten är ett värde på förmågan att motstå tryck och värme, men det är mängden etanol som tillsätts som är problemet. Idag tillsätter t.ex. Statoil 5% etanol i sin bensin, denna etanol gör att bensinen lätt drar till sig vatten. När detta händer så påbörjas en oxidationsreaktion i bensintank och slutligen också i förgasare. Detta gör att maskinen kan bli svårstartad eller inte starta alls. Förbrukar man mycket bensin så kan man köra länge på 95, men om man kör på Aspen håller maskinen längre!

Bioclip™/mulcherklippning

Innebär att gräset istället för att samlas upp stannar kvar under kåpan där det klipps av flera gånger för att sedan finfördelas över gräset. För ett effektivt resultat rekommenderas att klippa 1/3 av gräset åt gången. Klipper man inte mer så finfördelas gräset och fungerar som gödning för resten av gräsmattan.

Vinterförvaring & oljebyte

Om du vill att din gräsklippare ska hålla många år och vara sparsam i drift behöver du bara hålla ordning på två faktorer: oljebyte och vinterförvaring.

Oljebyte bör göras var 25:e arbetstimme. Har du en gräsmatta på ca 500 m² räcker det om du byter olja under vinterförvaring.

Skulle du ändå behöva byta olja under säsongen är ni välkomna att höra av er till oss.